Şehit Medet Ekizceli

11.02.1981 - 16.07.2016

12.01.2023 283

Çankırı ili, Kızılırmak ilçesi, Tepealagöz köyünde doğmuştur. İlköğrenimini Tepealagöz İlköğretim Okulunda, ortaokulu Kızılırmak Ortaokulunda, liseyi ise Kızılırmak Çok Programlı (Anadolu) Lisesinde tamamlamıştır. Kocaeli ili, Çayırova ilçesinde bulunan özel bir beyaz eşya firmasının servisinde çalışırken 14 Temmuz 2016 Perşembe günü yıllık iznini geçirmek üzere Ankara'da ikamet eden kayınpederini ziyarete gitmiştir. 15 Temmuz 2016 Cuma günü FETÖ/PYD terör örgütünün darbe teşebbüsünü önlemek amacı ile Ankara Büyükşehir Belediyesinde kamyon şoförü olarak çalışan kayınpederi Arif YAVUZ ile Etimesgut'ta kamyonla yolları kapattıkları sırada 16 Temmuz 2016 günün ilk saatlerinde hainler ve işbirlikçileri tarafından sivillere açılan ateş sonucu kamyon içerisinde vurularak şehit olmuştur. Satılmış ve Menekşe EKİZCELİ'nin oğlu; evli ve iki çocuk babası olan Şehit Medet EKİZCELİ 17 Temmuz 2016 Pazar günü doğum yeri olan Tepealagöz köyünde törenle toprağa verilmiştir.