“Oku, Anla, Yaşa”

“Oku, Anla, Yaşa”

Okulumuz Kızılırmak Şehit Medet Ekizceli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Uygulanan “Oku, Anla, Yaşa” Etkinliği Kapsamında Gerçekleştirilen Kitap Okuma Saatleri

13.01.2024 46

Okulumuz Kızılırmak Şehit Medet Ekizceli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Uygulanan “Oku, Anla, Yaşa” Etkinliği Kapsamında, bu Salı günü 8. Dersimizde bütün sınıflarımızda sürekli devam edecek olan kitap okuma çalışması gerçekleştirildi.

Amacımız kitaplar sayesinde öğrencilerin iç dünyalarına yolculuk yaparak özlerini bulmalarını sağlamak ve kendilerine bu ölçülerde geleceğe dair yol haritası çizmelerini ve kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, öğrencilerde kitap okuma kültürü oluşturmak, kitap sevgisi aşılamak, hayallerini geliştirmek, dil ve konuşma becerilerini artırmak, öğrencileri kaliteli eserlerle ve sanatçılarla tanıştırmaktır.

Kitapların hem bilişsel hem de duyuşsal becerilere katkı sağlayan eğitim öğretim araçları olmasından faydalanılarak, hem öğrencilerimizin dil ve konuşma becerilerini geliştirmek, hem de manevi kültürümüzü kitaplar vasıtasıyla öğrencilerimiz aracılığıyla yeni nesillere aktarmak amaçlanmıştır.

Günümüz gençliğinin sanal âlem içerisinde daha fazla yaşadığı ve gerçek olan kaliteli kitap okuma eyleminden de uzaklaştığı gözlemlenmiştir. Küresel bir değerler zinciri oluşturan sanal ortamın geleneksel olan kültürü çok çabuk yıprattığı ve toplumumuzun hızla değişen bu maddi kültüre karşılık yeterince manevi kültür üretemediği görülmüştür. Bu durumun yalnızca bu çağa ait olmadığı ve daha önce de birçok çağda toplumların benzer durumlarla karşılaştığı da göz önünde bulundurularak öğrencilere kaliteli kitap tavsiyelerinde bulunma ve kitap okumaya teşvik etmenin gereksinimi hissedlmiştir.

13-01-202413-01-202413-01-202413-01-2024