2023-2024 Eğitim - Öğretim Dönemi 8-14 Ocak  Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Haftası

2023-2024 Eğitim - Öğretim Dönemi 8-14 Ocak Enerji Verimliliği ve Enerji Tasarrufu Haftası

     8-14 Ocak  Enerji Verimliliği Haftası "5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda; enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturulmak amacıyla  Enerji Verimliliği Haftası her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanmaktadır.

19.01.2024 53

Bu yıl 8-14 Ocak  Enerji Verimliliği Haftası boyunca okulumuzda yapılan etkinlikler şunlardır:

 

Okulumuzda ‘Enerji verimliliği ve tasarrufu’ konulu slogan yarışması düzenlendi. Yarışmaya her kademeden 23 öğrencimiz katıldı.

 Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ise şu şekildedir:

1. Arda Ülker - Mustafa Akça ve Hilal Sak

2. Hilal Kaya- Sude Naz Çalışkan

3. Gizem Öztürkmen ve Beyza Efe

            Hafta boyunca yapılan etkinliklerle enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden ve verimli bir şekilde kullanılması için farkındalık oluşturmak ve enerji verimliliği kültürününbaşta öğrencilerimiz ve velilerimizde olmak üzere toplumda yaygınlaştırılması amaçlanmıştır. Elde edilen kazanımların sürdürülebilirliğini sağlamak için ise tüm okul olarak faaliyetlerimizde enerji verimliliğini ve tasarrufunu gözetip, bu konuda unutkanlık gösterenleri uyarma kararı alınmıştır.

19-01-2024